недеља, 30. септембар 2018.

TRI SLATKA DANA

U Loznici održan sajam meda


 Šesti regionalni sajam meda, na kome su izlagali pčelari iz Srbije i BiH, održan je od četvrtka do nedelje u tom gradu.
Učesnici iz Loznice  i susednih podrinskih opština sa obe obale Drine, na štandovima postavljenim na gradskom šetalištu, prikazali su pčelinje proizvode i opremu za pčelarstvo.
Predstavili su se i proizvođači vina, rakije, lekovitog bilja i čajeva, kao i proizvođači slatkiša i rukotvorina.
Tokom tri dana trajanja sajma, posetioci su mogli kupiti kvalitetan med po ceni od 600 do 800 dinara za kilogram i saznati više o ovoj jedinstvenoj hrani.


Loznički pčelar Radislav Sandić održao je predavanje o uticaju pčelinjih proizvoda na ishranu, zdravstvenu preventivu i isceljenje.
Zamenik gradonačelnika Loznice Radovan Divnić otvarajući u četvrtak ovu trodnevnu manifestaciju, istakao je da je sajam prilika da se na jednom mestu vide i kupe kvalitetni pčelarski proizvodi.
Naglasio je da lokalna samouprava podržava pčelare da učine vidljivijim svoj rad i da med bude što dostupniji građanima. 


Pčelarsko društvo Loznica, kao organizator imalo je podršku Turističke organizacije grada Loznice i Regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine.
Ciljevi manifestacije su promovisanje tradicionalnih narodnih vrednosti i zdravog načina ishrane.
Stručnjaci ističu da med sa ovog područja pripada najkvalitetnijem medu, koji se može naći u Srbiji. Ovo je područje idealno za pčelarstvo, jer postoje planine, livade, rečice, potoci i veliki broj medonosnog bilja.
Foto: Dušan N. Kovačević (Loznica)
-----------------------------------------------------------------------

Нема коментара:

Постави коментар