среда, 24. новембар 2021.

Prirodnim terapijama do boljeg zdravlja

 

Salon za masažu i negu tela HydroJet Tale 

                                   


U prijatnom, opuštajućem ambijentu, u samom centru Banje Koviljače, nalazi se Salon za masažu i negu tela HydroJet Tale, koji je postao  sinonim za stručnost i kvalitet usluga, u ovom delu Srbije.

Salon je osmišljen da posetiocima pruži relaksaciju, užitak i preporod, uz adekvatnu stručnu pomoć i korišćenje savremenih aparata.

Posetioci su u prilici da uz odgovarajuće estetske i medicinske tretmane, svoja tela na prirodan i zdrav način, dovedu u najbolje psihofizičko stanje

Uživajte u prijatnom ambijentu i dopustite sebi da na tren ostavite svakodnevnicu, poručuju iz Salona za masažu i negu tela HydroJet Tale.

Gostima su na raspolaganju usluge HydroJet masaže, TENS terapije, extenzer tarapije, Infracrvene (IC) lampe, hiperbarične komore, sve vrste medicinskih i relaks masaža, kvantna rezonantna magnetna analiza. U ponudi su i detoksikacija organizma, ultrazvučne terapije i magnetna prostirka.

                                       

                                               


                                         

 HydroJet - vodeni krevet za masažu

Prvi HydroJet u Srbiji po nemačkom sistemu. HydroJet  je mehanička hidromasaža koju izvodi istoimena mašina, koja je u obliku vodenog kreveta sa sistemom kontrolisanih mlaznica vode.

Radi na principu pritiska vode. Simulira tradicionalnu masažu. Mlaznice vode koje se kreću kružnim pokretima masiraju telo od glave do pete, što poboljšava cirkulaciju krvi i opušta mišiće. Ugodna toplota vode dopire do najdubljih tkiva. Kombinacija tri elementa: snage, toplote i vode određuje jedinstvene efekte terapije koji vam omogućavaju da uklonite svakodnevne tenzije, umor i stres. Pored toga indikacije za upotrebu hidrojeta su i bol u leđima, u mišićima zbog preopterećenja i lošeg držanja, mišićna napetost i grčevi, pareza mišica, poremećaji periferne cirkulacije, limfoedemi, masaža posle porođaja.  

                                                


TENS terapija

TENS (Transkutana Elektro Neuro Stimulacija) je terapijski modalitet u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji i predstavlja tehniku draženja perifernih nervnih završetaka impulsima naizmenične struje. što prema medicinskoj teoriji kapije bola iz 1967. godine, dovodi do aktivacije debelih aferentnih vlakana i smanjenja bola. 

Osim tretmana smanjenja bola TENS terapija se koristi i za elektroakupunkturu i za lečenje mišićnih distrofija.

TENS terapija je potpuno bezbedna i uspešno se koristi za otklanjanje i umanjenje bolova  kod bolova u leđima, vratu, zglobovima, bolova povezanih sa cirkulacionim problemima, bolova posle povreda mišića ili skeleta, raznih vrsta neuralgija...

                                         


 

                         

Fango pakovanja

Reč fango potiče od italijanskog, što znači lekovito blato. Neorgansko blato sastoji se od vulkanske stene koja se melje i meša sa termalnom izvorskom vodom da bi stvorila blato. Prirodni fango dobija se iz vulkanske stene izvučene iz ugaslih vulkana u Nemačkoj. Ove stene su drobljene posebnim postupkom, zagrejane na 400 ° C a zatim mlevene. Dobijeni prah je veoma bogat mineralnim materijama.

Prirodne čestice Fango prodiru duboko u kožu, aktiviraju cirkulaciju krvi, poboljšavaju limfni sistem i regulišu metabolizam.

Terapeutska svojstva prirodnog Fango variraju u zavisnosti od temperature

Na niskoj temperaturi prirodni Fango ima anti-inflamatorne svojstva.
Na visokoj temperaturi može da smiri i opusti, kao i da podstakne metabolizam i poboljša cirkulaciju.
Fango je efikasan protiv celulita, Zbog svog bogatog sastava, ciljano deluje na:
smanjenje najtvrdokornijeg (pre svega vlaknastog) celulita, sprečava zadržavanje vode u telu, smanjuje masne jastučiće, vraća čvrstoću i elastičnost kože.

                                     


Parafinska pakovanja

Parafinsko pakovanje je preporučljivo kod hroničnih bolesti reume, artritisa, bolesti zglobova, mišića i kostiju. 

                                     


 
Istezanje

Kaiševi za istezanje izuzetno efikasni kod uklještenja nerava.
Odlični za pravilno držanje tela.
Veća fleksibilnost mišića smanjiće rizik od povrede zglobova, ligamenata, kostiju i mišića, oporavak mišića nakon vežbanja.

                                             




Infracrvena lampa

Opuštanje mišića
Povećanje prokrvljenosti kože i elastičnost
Smanjenje bolova ( kičma, ramena, lakat, kolena…)
Hronična upale sinusa,
Uklanja akne, psorijazu i fleke
Pospešuje zarastanje rana

                                         


 

Hiperbarična terapija kiseonikom (HBOT)

Hiperbarična medicina predstavlja relativno novu granu medicine koja se zasniva na primeni medicinskog kiseonika u hiperbaričnim komorama pod određenim uslovima. Prva uloga ove discipline bila je lečenje ronilaca i kesonskih radnika. Vremenom, hiperbarična medicina našla je svoje mesto u svim oblastima medicine.

Hiperbarična komora predstavlja svojevrstan „simulator letenja“. Pomoću nje, pacijentima se omogućava boravak u zoni povišenog pritiska. Vazdušni pritisak je u komori povišen za 2 do 3 puta u odnosu na normalni pritisak. Na ovaj način, pluća mogu da udahnu više kiseonika nego u uslovima normalnog vazdušnog pritiska, kako bi se organizam lakše izborio sa različitim mikroorganizmima, ubrzavajući proces ozdravljenja.

Redovnim korišćenjem hiperbarične komore normalizuje se nivo kiseonika, koji se zadržava čak i nakon terapije.

                                         


  


Kvantna magnetna analiza

Radi se na Kvantnom magnetnom analizatoru. To je birezonatni aparat i predstavlja savremenu tehnologiju baziranu na kvantnoj fizici. Za procenu stanja organizma koristi frekvencije elektromagnetnih impulsa tela.

Kvantni biomagnetni analizator zdravstvenog stanja je najnoviji izum tehnologije u koji su sjedinjene medicina, elektrotehnologija, bioinformatika i druge nauke. 

Korišćenjem posebnog senzora koji detektuje slabo magnetno polje čovečijeg tela, stotine informacija vezanih za zdravstvenu sliku biće obrađeno za samo nekoliko minuta. Na ovaj način možemo dobiti preventivne informacije kojima možemo regulisati zdravstveno stanje osobe koja se analizira. 

Ovaj aparat je potpuno bezbedan, bez kontraindikacija, i mogu ga koristiti sve osobe i deca.

                                                        

                                                     


   



   


Нема коментара:

Постави коментар