среда, 26. септембар 2018.

USPEH KOJI PROLAZI NEZAPAŽENO

Rukometašica Jovana Milojević uspešno reprezentuje Loznicu



Državna reprezentativka u rukometu Jovana Milojević, uspešno se oporavlja nakon preloma desne šuterske ruke.
Pauzu od mesec dana u prvenstvu Poljske, gde igra za superligaša Zaglebje iz Lubina, iskoristila je za posetu rodnom gradu Loznici. 
U razgovoru za Novine Banjske istakla je da oporavak teče dobro i da će za koji dan krenuti sa laganim treninzima.
Jovana nosi dres Zaglebja već pet godina i ovog leta je ugovor produžila na još dve godine.
"Prezadovoljna sam, imamo odlične uslove za rad i takmičenje. Igramo na najvišem nivou. Liga je jedna od jačih u Evropi, a ekipa stalno u vrhu", navela je ona.
Ekipa iz Lubina, grada sa oko 75.000 stanovnika na jugozapadu Poljske,  trenutno je druga u Super ligi Poljske sa maksimalnim učinkom od četiri pobede. 
"Rukomet je ovde veoma popularan i prija mi takav ambijent. Nadam se da imamo dovoljno iskustva i kvaliteta da ove godine osvojimo šampionsku titulu" , istakla je Milojevićeva koja igra na poziciji pivota. 
Ona je sa ovom ekipom već osvojila vicešampionsku titulu i Kup Poljske. 
Rukometom se počela baviti sa svojih 12 godina u Loznici, a sa 18 je prešla u redove Crvene Zvezde.  U beogradskom klubu je provela tri uspešne sezone, gde se potpuno afirmisala. Sa Zvezdom je igrala finale Kupa Srbije a najbolji plasman u prvenstvu bilo je četvrto mesto. 
Za reprezentaciju  Srbije, Jovana je debitovala u martu 2017. godine i do sada odigrala desetak prijateljskih i kvalifikacionih utakmica. 
Želja joj je da bude u državnoj selekciji, koja će nastupiti na Evropskom prvenstu u decembru u Francuskoj.
"Volela bih da debitujem na jednom velikom takmičenju kao što je predstojeći šampionat Evrope. Učiniću sve da se nametnem dobrim  igrama za svoju ekipu  u poljskom prvenstvu i EHF kupu, " poručila je Jovana Milojević, čiji uspesi prolaze nezapaženo u njenom rodnom kraju.
foto privatna arhiva
------------------------------------------------------------------------------

Нема коментара:

Постави коментар