субота, 8. септембар 2018.

JOVANA STANOJEVIĆ TREĆA NA SVETU

Veliki uspeh mlade tekvondoistkinje iz Malog Zvornika


Mlada malozvorničanka Jovana Stanojević, članica tekvondo kluba "Dušan Silni" u verziji ITF, postigla je ogroman uspeh osvajanjem trećeg mesta na prvenstvu sveta, koje je održano u Belorusiji. Ona je u ovom klubu koji trenira Dejan Lukić dugo godina i pravi je ponos kluba i Malog Zvornika.
Povodom uspeha Stanojevićeve, prijem za nju i trenera Lukića, priredio je predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić. On im je čestitao i obećao još veću pomoć, kako bi Jovana postizala i bolje rezultate .
- Jedini smo iz Srbije, učestvovali na ovom takmičenju i time smo ponosniji. Donekle sam i očekivao ovaj uspeh jer je Jovana prošle godine na mini evropskom prvenstvu u Češkoj, kao članica nacionalnog tima Srbije, bila druga. Savladala je Sofiju Prokofjevu iz Rusije i Anu Eleni Tsividou iz Grčke. U borbi za finale zaustavila je predstavnica Uzbekistana Umanova Melikusto. Bilo je ukupno 1.000 učesnika iz 70 zemalja a Jovana se takmičila u kategoriji starijih juniorki /16 do 17/ godina u sparingu do 40 kilograma, rekao nam je trener Dejan Lukić.


Tekvnodo klub "Dušan Silni",okuplja tridesetak članova u dve sekcije - u Malom Zvorniku i Radalju, od kojih se njih petnaest redovno takmiči.
Drago Gajić

Нема коментара:

Постави коментар