петак, 7. септембар 2018.

HEDONIZAM KAO NAČIN ŽIVOTA

Diplomirani ekonomista Milenko Panić Twiggy iz Loznice zanimljiv je po mnogim sposobnostima koje poseduje.


Autentični je hedonista, koji istinski uživa u životu i kako tvrdi, uspeva da postigne antički ideal – sklad tela i duha.
Radno mesto savetnika u lozničkoj filijali Nacionalne službe zapošljavanja, psihički je naporno pre svega zbog rada sa strankama koje traže posao. Milenko ga ipak uspešno savladava zahvaljujući brojnim aktivnostima, koje svrstava u dve kategorije: ekologiju tela i ekologiju duše. Za ekologiju tela koristi mali fudbal, košarku, vožnju biciklom i žongliranje fudbalskom loptom, a za ekologiju duše strane jezike, aforizme, grafite i viceve.
Twiggy je zapravo prepoznatljiv po "pimplanju" lopte i već godinama zabavlja publiku na brojnim terenima širom zemlje. Kaže da je sa loptom isto kao sa ženom: "Ako hoćete da vas sluša, morate da je mazite i pazite".
Žongliranjem je počeo da se bavi pre tridesetak godina, pošto se kao izraziti individualac nije uklopio u kolektivnu igru kakav je fudbal.
Među brojnim nastupima, pamtiće žongliranje na oproštaju Dragana Stojkovića Piksija od aktivnog igranja fudbala, na niškom Čairu 2001. godine.
Ovaj neumorni čovek, večiti optimista, prihvatio je princip doživotnog učenja i koncept aktivnog starenja.
 Aktivno govori sedam jezika: engleski, francuski, italijanski, ruski, španski, portugalski i esperanto jezik.
 Za njega su jezici, "velika strast i ljubav", jer predstavljaju "osveženje" za njegovu dušu.
Smatra da mozak mora da bude aktivan, jer su "sa godinama njegovi potencijali sve veći, ako se puni znanjima u kontinuitetu".
Godine su za njega relativna stvar. Kaže da postoji starci u dvadesetoj ali i mladići u šezdesetoj.
"Trudim se da budem u ovoj drugoj kategoriji i zasad mi to polazi za rukom", samouveren je Twiggy, koji je nedavno učestvovao u Cerskom maršu, na trasi dugoj 35 kilometara od Loznice do Tekeriša.

Нема коментара:

Постави коментар