петак, 12. октобар 2018.

TRENER DRUGAČIJE FUDBALSKE VIZIJE

U Fudbalskom klubu Gučevo 1929 stasavaju novi klinci, budući fudbalski asovi, koje prvim fudbalskim veštinama uči Aleksandar Ristanović (25) mladi fudbalski stručnjak iz Banje Koviljače.


Ristanović je školu fudbala Gučeva preuzeo od Gaje Petreševića u septembru prošle godine  i uspeo da je još više omasovi i oformi tri ekipe po uzrasnim kategorijama.
Najstarija je ekipa dece 2006/07 godište, koja se takmiči u Ligi petlića Opštinskog fudbalskog saveza (OFS) Loznica.
Još jedna takmičarska ekipa je 2008/09 godište a ona se takmiči u Dečijoj gradskoj ligi.
Najmlađa su deca 2010/11 godište, koji igraju revijalne i turnirske utakmice.
Ukupno je oko 40 mališana, koji vredno treniraju i maštaju fudbalske snove uz svog fudbalskog učitelja.
"Generalno moja vizija se dosta razlikuje od vizije nekih drugih trenera. Ja pre svega, kroz rad sa decom, želim da im utkam svest o tome, koliko je bitno biti na pravom putu, a pod tim podrazumevam pre svega zdravlje i njihovu sreću, koju će nesebično deliti sa svojim drugarima iz kluba i škole, bez obzira ko je kakav fudbaler i da li neko ima najk kopačke ili dolazi u starka patikama", rekao je u razgovoru sa Novine Banjske Ristanović.
Dodao je da se često bori i sa ljudima iz svoje okoline, ubeđujući ih da je u ovom periodu za decu najvažnije njihova socijalizacija, kao i razvoj motoričkih sposobnosti.
Prema njegovom mišljenju, rezultati ne treba da opterećuju decu u ovom uzrastu i da im stvaraju pritisak i tenziju.
"Imam sreću što mi roditelji ne prebacuju ako ne pobedimo na takmičenju, što je slučaj u većini drugih klubova. Zahvaljujem se upravi kluba, što mi je prepustila rad sa decom. Nadam se da ću opravdati poverenje i da ću decu izvesti na pravi put, kako bi postali pre svega dobri ljudi, pa tek onda fudbaleri", zaključio je Ristanović.
Mladi trener je i dalje aktivan fudbaler u klubu Cer iz Jadranske Lešnice, članu Okružne Mačvanske lige.
Igrač velikog potencijala, koga su povrede omele u dosadašnjoj igračkoj karijeri. Igrao je Omladinsku ligu Srbije sa Mačvom iz Šapca. Kao sedamnaestogodišnjak postao je prvotimac ovog kluba. Usledila je povreda i jednogodišnja pauza, tokom koje se odlučio za školovanje. Završio je Master na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu. Trenutno obavlja pripravnički staž u Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači.
Foto: privatna arhiva, fejsbuk stranica Škola fudbala FK Gučevo 1929 



 







Нема коментара:

Постави коментар