уторак, 2. октобар 2018.

ROK KONCERT ČOGE I PRIJATELJA

Ljubitelji čvršćeg rok zvuka uživali su prošlog četvrtka, u velikom rok koncertu na bini Vukovog doma kulture u Loznici.


Koncert pod nazivom  „Rock project - Loznica '18“, organizovan je po ideji  Dušana Čogurića Čoge, rok muzičara iz Banje Koviljače, koji skoro četiri decenije živi u Americi.
Na sceni se pojavilo dvadesetak muzičara, uglavnom njegovih prijatelja iz mladosti, ali i mladih stasalih muzičara. Specijalni gost bio je violinista iz Praga Pavel Cingl.
Muzički spekatkl otvorila je grupa Feniks, koja je podsetila publiku na pop rok hitove bivše Jugoslavije. Dodatnu dozu energije na sve prisutne prenela je potom grupa "Midnajt bluz bend".


Dvočasovno muziciranje zaključeno je nastupom benda Dušana Čogurića, koji je izveo desetak pesama uglavnom hard rok žanra. Publika se podsetila nezaboravnih melodija grupa „Deep Purple“,  „Whitesnake" kao i još nekih svetskih rok sastava.
Želja organizatora ali i posetilaca ovog muzičkog događaja, da on preraste u tradiciju i da se održava svake godine u ovo vreme.
Čoge je na ideju da organizuje ovakav koncert, došao prošle godine kada je posle dužeg vremena boravio u rodnom kraju. Oduševio se kada je čuo da sve češće nastupaju i muzičari njegove generacija, kao i da u Loznici deluje nekoliko mladih rok sastava.


Na njega je poseban utisak ostavila i knjiga "Loznički rokovnik" lozničkog nivinara i muzičara Slobodana Pajića, gde se pominju mnoge grupe iz njegove mladosti.
Toga trenutka u njemu se probudila želja da ponovo zasvira sa svojim kolegama, što je na njegovo ali i zadovoljstvo mnogih rok poklonika u Loznici i  učinio proteklog četvrtka.
Dušan Čogurić Čoge se muzikom bavio svih ovih godina u Americi, svirao u mnogim tamošnjim rok bendovima, snimao albume, išao na turneje, ali kako je izjavio novinarima u Loznici, uvek ga je vukla nostalgija za zavičajem.
Foto: Dušan N. Kovačević (Loznica)
Momir Savić (Deda Mo) - Loznica

Нема коментара:

Постави коментар