петак, 20. септембар 2019.

Matej predvodnik nove generacije lozničkih rukometaša


Petnaestogodišnji  Matej Lakićević, predvodnik je nove generacije lozničkih rukometaša, koji pronalaze svoje mesto na rukometnoj sceni Srbije.
Matej je još prošle godine debitovao za prvi tim Loznice kao najmlađi igrač u Super B ligi Srbije. Njegov talenat prepoznao je tadašnji trener Loznice Vladimir Vojvodić.
Te 2018. godine Lakićević je nastupao i na nekoliko utakmica za kadetsku reprezentaciju Srbije, a nekoliko turnira u zemlji i inostranstvu odigrao je i za mlađe selekcije šabačke Metaloplastike.
Nakon ispadanja iz Super B lige, predstoji borba u takođe kvalitetnom takmičenju Prvoj B ligi, gde će podmlađeni sastav Loznice pokušati da izbori opstanak.
Upravo će Matej sa šestoricom svojih vršnjaka, uz podršku nekolicine nešto malo starijih igrača, pokušati da se ravnopravno nose sa ostalim ekipama.
"Imali su prošle sezone vatreno krštenje u višem rangu. Stekli su neophodno iskustvo i smatramo da mogu dodatno da podignu svoj nivo igre i ravnopravno suprostave drugim timovima, predvođeni novim trenerom Milanom Obrenovićem. Oni su budućnost lozničkog rukometa i treba im pružiti šasnu", govori Slađana Vučić Lakićević majka Matejeva, generalni sekretar muškog rukometnog kluba Loznica.
Lakićević se rukometom bavi tek četiri godine, a već postiže zapažene rezultate.
"Prvi trening sam odradio 2015. godine, kada sam bio peti razred u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Loznici. Odmah sam zavoleo ovaj sport, zahvaljujući prvom treneru Radiši Josipoviću, koji me je uveo u sve tajne rukometa. Predhodno sam trenirao fudbal, košarku, ali sam sebe pronašao tek u rukometu", priča o svojim počecima Matej.
Ljubav prema rukometu nasledio je od oca Zorana nekadašnjeg istaknutog rukometaša, koji je sa uspehom igrao u zemlji i inostranstvu (Italija, Portugal, Mađarska...). Momak potiče iz sportske porodice jer mu je i majka Slađana  bila sportistkinja, nekadašnja odbojkašica
Tremu, ističe, nije imao, kada je prošle godine kao najmlađi igrač debitovao za Loznicu u Super B ligi.
"Ma niije bilo straha. Stariji igrači su mi pomogli. Pričali mi da  nema potrebe da se plašim, da uzimam šuteve, kada sam u prilici. Uvek imam nekog  da me posavetuje", govori Matej.
Visok je 190 centmetara, levoruk, igra na poziciji desnog beka.
Pored bavljenja sportom, Matej ne zapostavlja ni školske obaveze, odličan je učenik prvog razreda srednje Tehnicke škole u Loznici.
Voli kompijuterke igrice, druženja, muziku...
Ambicije su mu da najpre postane standardni prvotimac Loznice a jednog dana i prigrabi dres seniorske reprezentacije Srbije.
Svestan je da mu treba dosta rada i odricanja, ali on je posvećen rukometu i željan da uspe.
Foto: privatna arhiva, MRK Loznica


Нема коментара:

Постави коментар