уторак, 12. март 2019.

ČETVORO U POLUFINALU

Učenici iz Banje Koviljače uspešni na Olimpijadi engleskog jezika


Četvoro učenika Osnovne škole "Vera Blagojević" iz Banje Koviljače ostvarili su vredan uspeh na međunarodnom sedmom po redu HIPPO takmičenju iz engleskog jezika.
Anja Pavlović,  Valentina Mitrović, Pavle Živanović i Anja Stalović  izborili su plasman u polufinale, pošto su prema danas objavljenim rezultatima, ostvarili maksimalan učinak u preliminarnom krugu održanom 1. marta.
Anja Pavlović je sa 50 poena bila najbolja u najmlađoj uzrasnoj grupi osnovaca. Valentina Mitrović je najuspešnija u grupi 1 među učenicima petog razreda sa 50 poena. Pavle Živanović je ostvario maksimalnih 56 poena u grupi 2 učenika šestog razreda. Anja Stalović je takođe osvojila 56 poena u grupi 3 starijih osnovaca.
Anji je ovo četvrta, a Pavlu treća godina zaredom da ulaze u polufinale ovog prestižnog takmičenja.
Njihov mentor je nastavnica engleskog jezika Marina Radišić, kojoj takođe pripadaju zasluge za ovaj izuzetan uspeh. 
 HIPPO 2019 English Without Borders Competition je međunarodna olimpijada u poznavanju engleskog jezika, koja se održava širom sveta već sedam godina.
Otvoreno je za učenike osnovnih i srednjih škola koji su podeljeni po kategorijama u odnosu na godište i razred koji pohađaju. Takmičenje se odvija u tri kruga, preliminarni, polufinalni i finalni.
Polufinalni krug biće održan 29. marta, dok je finale zakazano za 11. i 12. maj u Italiji.
Svaki finalista postaje nosilac JETSET LCCI međunarodnog sertifikata o poznavanju engleskog jezika.  
Prošle godine učestvovalo je 23.500 učenika iz 28 zemalja sveta od čega je 90 učenika ušlo u završnicu.
Organiztor je Global Hippo Association, neprofitna organizacija osnovana 2012. godine s ciljem promovisanja važnosti učenja Engleskog jezika i povezivanja dece iz različitih zemalja.Нема коментара:

Постави коментар