недеља, 7. април 2013.

Novi program lečenja sportista



Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača, u cilju unapređenja lečenja sportskih povreda, započela je saradnju sa profesorom Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Miroslavom Milankovim.
Milankov, šef katedre za hirurgiju tog fakulteta, jedan je od najistaknutijih stručnjaka za sportske povrede, dolaziće u Banju Koviljaču jednom mesečno, a prvu posetu Specijalnoj bolnici obavio je u petak 29. marta.
                                         

„Naša ustanova se lečenjem povreda u sportu i rehabilitacijom sportista bavi poslednjih dvadeset godina. Nastojaćemo sada da put od dijagnostike, hirurške intervencije i postoperativnog oporavka, uključujući i kontrolne preglede profesora Milankova,  učinimo najkraćim i najefikasnijim“, rekao je dr Zoran Grujić, specijalista fizijatar u Specijalnoj bolnici.
On je dodao da će dr Milankov pored pregleda sportista, konsultativno raditi i sve ostale preglede iz obasti ortopedije.
„Iskoristićemo njegovo veliko iskustvo u ovoj oblasti u cilju sveobuhvatnog zbrinjavanja ortopedsko-fizijatrijskih bolesnika“, kazao je Grujić.
Dr Milankov se poslednjih godina uspešno bavi operativnim lečenjem stanja, posle rascepa prednjeg ukrštenog ligamenta kolena, posebnom tehnikom poznatom kao artoskopija, bez klasičnog hirurškog reza, što doprinosi bržem i efikasnijem oporavku sportista.


Нема коментара:

Постави коментар