петак, 15. март 2013.

Rokeri spremni za festival


U hotelu „Podrinje“ u Banji Koviljači u utorak je održana Deseta Rok žurka, u organizaciji istaknutog rok muzičara iz ovog mesta Miladina Čukvasa.

Uspelom svirkom, obeleženo je pola veka od izlaska prvog albuma „Bitlsa“, ali i pojave prvih rok grupa u lozničkom kraju.



Nastupilo je devet grupa: „Gonzales“,  „Apolo 11”, “Crna strela” i “Kondori“ iz Lešnice, “Feniks”, “Midnajt bluz” i “Zid plača” iz Loznice, „Divlji zapad“ iz Banje Koviljače i „Lavirint“ iz Zvornika (Republika Srpska).


 Prva ovakva svirka, priređena je  9. oktobra prošle godine, upravo  u hotelu „Podrinje“, gde su pre četrdesetak godina održavane veoma posećene prve igranke u rok maniru.


Pokretač akcije Milorad Čukvas, gitarista koji je sarađivao sa mnogim poznatim imenima nekadašnje jugoslovenske rok scene, rekao je za naš blog, da je cilj čitavog projekta da se kroz dobar klupski zvuk stariji prisete pesama svoje mladosti a mladi  osete draži starih nezaboravnih rok melodija.


On namerava da 1. i 2. maja, uz podršku lokalne samouprave, organizuje Rok festival sa desetak sastava iz Srbije i BiH, koji bi posato tradicionalan.

Нема коментара:

Постави коментар