недеља, 16. јун 2013.

Smotra starih automobila u Banji Koviljači



Meštani i gosti Banje Koviljače u subotu su imali jedinstvenu priliku da vide zanimljive primerke starih putničkih automobila u okviru smotre, koju je četvrtu godinu zaredom priredila Turistička organizacija grada Loznice.

 

Dvadesetak oldtajmera iz Loznice, kao i desetak gradova Srbije i Republike Srpske izlozzeni su bili ispred banjske dvorane Kur salon, izazivajući pažnju prisutnih posetilaca.
Smotra je počela u Lešnici, da bi nakon Banje Koviljače stari automobili bili izloženi u ulici Jovana Cvijića u centru Loznice.
Istog dana na terasi Kur salona, priređen je kulturno zabavni program, uz učešće muzičkog sastava “Kondori” iz Lešnice, kao i dečijeg folklornog ansambla društva “Abrašević” i Kraljevskih mažoretkinja iz Banje Koviljače.
Ovi programi deo su petodnevne manifestacije “Dani Loznice” kojom se od 13. do 17. juna obeležava 16. jun Dan grada Loznice.
Ukazom kneza Mihaila Obrenovića, Loznica je 16. juna 1866. godine postala varoš, a taj datum Loznica slavi od 2002. godine kao svoj dan.
Ranije se kao Dan Loznice slavio 23. septembar jer su tog dana 1944. godine partizani oslobodili grad u Drugom svetskom ratu. Loznica je dobila status grada 27. decembra 2007. na osnovu odluke Skupštine Srbije.



Нема коментара:

Постави коментар