среда, 20. фебруар 2013.

Završena likovna kolonija


U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Banji Koviljači u subotu uveče, otvorena je izložba slika, nastalih u proteklih sedam dana u likovnoj koloniji koju je organizovala ta zdravstvena ustanova.

U 14. koloniji "Banja Koviljača 2013" učestvovalo je osam slikara:
Vesna Čanak i Novak Demonjić Ozrenski iz Beograda, Dragan Marković Markus iz Šapca, Milan Todić iz Celja (Slovenija), Momčilo Vuksanović iz Despotovca, Dragan Bartula iz Loznice, kao  i Drago Simić i Snežana Nešković Simić iz Banje Koviljače.

Izloženo je 16 slika koje će ostati u legatu Specijalne bolnice, pošto je svaki od umetnika poklonio po dva svoja rada, a pored slika izložene su i njihove fotografije, koje je radio umetnički fotograf Branislav Backović iz Loznice, takođe ucesnik ovogodišnje manifestacije.

Slike su rađene u holu i hodnicima bolnice, kao i u prirodnom ambijentu Banje Koviljače, a posebnost je u tome što su pacijenti pratili sve faze nastajanja umetničkih dela.

U prethodnih trinaest kolonija, oko 140 stotinu slikara učesnika ostavilo je na poklon bolnici 280 svojih umetničkih dela.

Нема коментара:

Постави коментар