уторак, 5. фебруар 2013.

Intervju sa predsednikom Mesne zajednice

Na pitanja odgovara Stanimir Vezilić.

Kakve su vaše prve impresije nakon izbora?

Ukazano mi je izuzetno poverenje, koje ću nastojati da opravdam. Svestan sam međutim, da samo zajedničkim radom svih članova saveta, možemo unaprediti život u našem mestu. Očekujem zato, da predstavnici svih pet lista, koje su učestvovale na izborima 16. decembra, svojim punim angažovanjem doprinesu ostvarenju tog cilja. Ne interesuje me uskostranački ni lični interes, već napredak i boljitak svih nas, koji ovde živimo.


Šta planirate da uradite u četvorogodišnjem mandatu?

Jedan od osnovnih zadataka, svakako je pokretanje inicijative za formiranje gradske opštine, koja će biti u mogućnosti da normalno funkcioniše. Zalagaćemo se za izgradnju komunalne infrastrukture ali i očuvanje životne sredine. Stavljanjem u funkciju Doma kulture i sportske hale, bićemo u prilici da mladima pružimo mogućnosti da se više bave sportom i kulturno uzdižu.
Podržaćemo i sve manifestacije koje se održavaju u mestu, a uz podršku gradske vlasti, nastojaćemo da poboljšamo uslove rada vrtića, škole, ambulante. Organizovaćemo i pružanje različitih oblika humanitarne pomoći najugroženijima.  Bićemo spona meštana sa nadležnim republičkim i gradskim ustanovama, oko rešavanja njihovih problema.


Šta su vam prvi naredni koraci?

Prva naredna sednica zakazana je za 8. februar, na kojoj ćemo verifikovati mandate petoro članova saveta, koji nisu prisustvovali konstitutivnoj sednici prošle subote. Planiramo da formiramo komisije, odbore i radna tela, kako bi što efikasnije radili. Očekujem da već do početka marta, usvojimo program rada za ovu godinu i usaglasimo predloge lokalnih projekata,  za apliciranje Gradskom veću.


Kakvu saradnju očekujete sa Gradskom upravom?

Sasvim korektnu. Svesni smo da bez podrške vlasti u Loznici, malo toga možemo sami uraditi. Mi ćemo biti otvoreni i privrženi za saradnju i verujem da će ona funkcionisati na obostrano zadovoljstvo.


Vaša poruka meštanima?

Pozivam ih da se za rešavanje određenih problema, jave u prostorije Mesne zajednice u Domu kulture. Sve njihove zahteve pažljivo ćemo saslušati i u slučaju da ih ne možemo rešiti, prosledićemo nadležnim gradskim ili republičkim službama. Bićemo na usluzi sugrađanima, u svakom trenutku. 

Нема коментара:

Постави коментар