уторак, 7. април 2015.

Obeležen svetski Dan zdravlja

Svetski Dan zdravlja obeležen je danas u Osnovnoj školi „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači, edukativnim programom o značaju bezbedne i ispravne hrane.

Lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja iz Loznice savetovali su đake škole i njihove roditelje o pravilnoj ishrani i zdravim stilovima života.
Na priredbi održanoj u školskoj sali, istaknuto je da je higijena na prvom mestu, kada je reč o zaštiti od bolesti koje se prenose hranom.
Podeljen je i prigodan edukativni materijal i priređena prezentacija proizvoda zdrave hrane.
Učenici su izveli prigodan kulturno-zabavni program a svoja umeća prikazali su najmlađi članovi karate kluba „Gučevo“ iz Banje Koviljače.
Svetski dan zdravlja (World Health Day) obeležava se širom sveta 7. aprila svake godine pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije (SZO).
Prvi put je obeležen 1950. godine sa temom "Upoznajte svoj zdravstveni sistem", od kada pa sve do danas su u žižu interesovanja stavljani različiti problemi u skladu sa preporukama SZO.
Tema ovogodišnjeg obeležavanja “Od njive do trpeze - Zdravstveno ispravna hrana” fokusira se na značaj bezbednosti hrane duž celog lanca ishrane.


Нема коментара:

Постави коментар