недеља, 4. август 2013.

Proslava Dana mladih 12. avgusta u Banji Koviljači



Centralna proslava Dana mladih u Srbiji,  biće održana 12. avgusta u Banji Koviljači., u organizaciji  Ministarstva za omladinu i sport i lokalnih omladinskih udruženja.
Predviđeni su raznovrsni zabavni, sportski i obrazovni programi, mladih umetnika, sportista i omladinskih aktivista iz Podrinja i Mačvanskog okruga.
Biće organizovani kviz znanja, sajam aktivizma, filmske projekcije, promocije omladinskih udruženja.
Planirani su i edukativni sadržaji o zdravim stilovima života, a nastupiće i folklorni ansambli i rok grupe.
Programi će se odvijati na terasi Kur salona i banjskom parku, dok će jedan deo sportskih i zabavnih aktivnosti biti održan na kupalištu Lagator u Loznici.

 

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin, koji će otvoriti svečanost, rekao je danas za naš blog da je cilj ovakvih skupova da se istakne značaj omladine, njihovog aktivizma u svojim sredinama i uključivanje u procese donošenja odluka na lokalnom nivou.
Borovčanin je ocenio  da je položaj mladih nešto bolji nego što je bio, ali da i dalje imaju teškoća da reše svoje probleme kao nezaposlenost, nemogućnost putovanja i slabiju ponuda za korišćenje slobodnog vremena u svojim sredinama.
On je najavio da će u narednih mesec dana biti formiran Nacionalni savet za mlade čiji je cilj da prepozna, ali i rešava probleme mladih u Srbiji kako bi im život bio bolji.





Нема коментара:

Постави коментар