петак, 5. октобар 2018.

ZNANJE I KVALITET DAJU REZULTATE

Mladi privatni preduzetnik Vladimir Vulović popravlja imidž Banje Koviljače


Master ekonomista Vladimir Vulović iz Banje Koviljače, odlučio se na privatno preduzetništvo u turizmu, nakon što se uverio da znanje i diploma nisu garant za dobijanje posla u javnoj službi.
Bio je to hrabar korak ovog uspešnog mladog čoveka, koji je pokazao da sposobnost, znanje i kvalitet daju rezultate.
Oni su nakon pet godina rada vidljivi i mogu biti primer drugom mladim osobama, da krenu Vladimirovim putem.
Kao licencirani turistički vodič sa znanjem engleskog i španskog jezika, koji je roden i ostao da živi u Banji Koviljači, pre pet godina osnovao je u tom mestu Turistički info centar.
Sa njim je za ovo vreme, Banju Koviljaču pretvorio u turistički biser Srbije u koju navraćaju mnogobrojni strani turisti iz Rusije, Španije, Izraela, Danske...
U rad centra od samog početka, uključio je mnoge preduzetnike i udruženja, smatrajući da " udruživanje može doneti dobro svima".
I donelo je znatno bolju turističku posetu, sudeći da je  ovu destinaciju  prošle godine posetilo 12.000 gostiju više nego  2012. godine. 
Posetioci centra mogu dobiti sve neophodne informacije o privatnom ili hotelskom smeštaju, kao i o banjskoj istoriji i tradiciji, ali i kupiti autentični suvenir, te posetiti zanimljive turističke destinacije. 
Vladimir je svoje goste vodio po Banji i okolnim destinacijama, ali im je pokazao i zanimljivosti Žabljaka, Kotora, Herceg Novog, Dubrovnika.
Kroz obilazak banjskog parka i šetnju "Stazama srpskih kraljeva"  Vulović gostima prezentuje zanimljive priče iz najsjajnijeg kraljevskog perioda o dvorani Kur salon, banjskim vilama, bunkerima, lekovitim izvorima...
 "Trudim se da turiste odvedem u lokalne restorane, trgovinske i druge radnje i na taj način pomognem poslovanje i ostalih preduzetnika u lozničkom kraju", naveo je on.
Planira da nove ideje za razvoj turizma, predstavi čelnim ljudima Loznice i nadležnih ministarstava i zatraži podršku u dovođenju još većeg broja turista u Banju Koviljaču.
Sve je postigao sopstvenim izvorima finansiranja i podrškom privatnog sektora, bez ijednog dinara budžetskih sredstava.
Kao "generalno" za sve zaposlene u turizmu, naveo je problem što" posla ima samo u sezoni, dok je van sezone zatišje".
Upozorio je i na "brojne  namete koji često mnoge odvraćaju od privatnog posla"
"Da bih mogao da zaposlim novog radnika, prvo bi država morala da smanji namete za zaposlene u privatnom sektoru i da se Koviljača još malo razvije kao turistička destinacija", istakao je on.
Kao pedantni hroničar Banje Koviljače, Vulović je napisao i tri knjige o Podrinskoj lepotici, u kojima je na zanimljiv i prijemčiv način, čitaocima uspeo da približi vreme renesanse ove kraljevske banje.
Foto: Vladimir Vulović - privatna arhiva 















Нема коментара:

Постави коментар