понедељак, 8. октобар 2018.

FUDBAL OŽIVEO U BANJI KOVILJAČI

Fudbaleri Gučeva 1929 iz Banje Koviljače pobedili su u subotu na svom terenu Slogu iz Korenite 1:0 i zadržali maksimalalan učinak u Opštinskoj ligi Loznice.

Zabeleženo je svih 5 pobeda, uz 15 osvojenih bodova i gol razlikom 7:0. Trenutno su drugi iza vodećeg Studenca iz Gornje Koviljače, koji je takođe osvojio 15 bodova, ali  sa boljom gol razlikom. 
Do pobede se došlo teže nego što se očekivalo, golom u završnici meča, kojeg je postigao Aleksandar Krsmanović.
Domaći su igrali bolje, imali inicijativu, stvarali šanse, ali lopta nikako nije htela u mrežu upornih i borbenih gostiju, sve do pogotka koji je odlučio pobednika.
Trener Vladimir Negovanović Šeki rekao je za Novine Banjske da je zadovoljan postignutim rezultatom u predhodnih pet kola prvenstva, ističući da u nastavku treba očekivati još bolju igru njegovih izabranika.
"Veliki broj igrača, dugo je bio van trenažnog procesa, pa je potrebno vreme da se sve kockice slože i uigra ekipa. Ipak radimo ozbiljno za ovaj rang takmičenja, treniramo tri puta nedeljno i realno je očekivati da izborimo prvo mesto i plasman u Međuopštinsku ligu "Jadar", istakao je Negovanović.
Upravo je u ovo vreme prošle godine, nekadašnje Gučevo istupilo iz Međuopštinske lige, zbog nemogućnosti finansiranja takmičenja seniorske ekipe u tom rangu.
Godinu dana nakon toga, fudbal je ponovo oživeo u Banji Koviljači, zahvaljujući entuzijazmu bivših i sadašnjih fudbalera iz ovog mesta, koji su osnovali novi klub Gučevo 1929.
Nedavno izabrano novo rukovodstvo, predvođeno Miroslavom Trifunovićem, preuzelo je obavezu da klub vrati na staze uspeha.
"Naš cilj je da seniorski tim  izbori plasman u Međopštinsku ligu i krene uzlaznom linijom ka višim rangovima, gde nam je po tradiciji i istoriji kluba i mesto. Okupili smo kvalitetnu ekipu i stručnog trenera, koji imaju svu našu podršku", rekao je Trifunović.
Predsednik je posebno istakao značaj povratka dece na sportske terene, dodajući da je pokrenut ozbijan rad sa mlađim selekcijama, kao ulog u budućnost fudbala u Banji Koviljači.
Sekretar Vladimir Popović Cile, napomenuo je da se navijači polako vraćaju na tribine, jer su "prepoznali našu iskrenu ideju da oživimo fudbal u našem mestu".
"Zapušteni tereni su sredjeni, takmičenja su počele i mlađe selekcije, prvotimci beleže odlične rezultate. Sve ovo budi optimizam u bolje dane", zaključio je Popović.
Foto: Vladimir Cile Popović, klupska fejsbuk stranica https://www.facebook.com/gucevo.banjakoviljaca










Нема коментара:

Постави коментар