недеља, 7. октобар 2018.

LOZNICI KOMŠIJSKI DERBI U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI

Košarkašice Loznice u uzbudljivom meču drugog kola prvenstva Srbije, savladale su u subotu uveče ekipu Šabac - 66:64 (9:13, 23:20, 23:18, 11:13).


Komšijski derbi igran u sali Osnovne škole "Vera Blagojević" u Banji Koviljači, protekao je u neizvesnoj završnici, a više sreće na kraju je imao domaći tim.
Rezultatska neizvesnost viđena je tokom celog meča. Šapčanke su u prvom poluvremenu, kada su uglavnom vodile, dva puta imale najveću prednost od osam poena, dok su Lozničanke u drugom poluvremenu preuzele vođstvo a najveće je iznosilo šest poena (57:51) početkom poslednje četvrtine.
Gošće su tri i po minuta pre kraja, došle na poen zaostatka 61:60 i od tog trenutka igrao se poen za poen.
Pri rezultatu 65:64, dva i po minuta nijedna ekipa nije postigla poen, da bi devet sekundi pre kraja Dragana Nikolić postigla jedan poen sa linije penala - 66:64. Ispostavilo se da je to konačan rezultat, pošto Šapčanke u preostalom vremenu nisu uspele da poentiraju.
U ekipi Loznice najefikasnija je bila  Rejčel Kejho sa 16 poena (6 skokova),  Dragana Nikolić postigla je 13 poena (6 skokova) a Jasmin McRoy 10 poena (6 skokova).
Najuspešnija gostujuća košarkašica bila je Bojana Stevanović sa 20 poena (8 skokova) a po 19 poena postigle su Mirjana Velisavljević (7 skokova) i Anja Spasojević (5 skokova)-
Košarkašicama Loznice, ovo je bila druga pobeda nakon startne u Boru (49:46) a Šapčankama drugi poraz nakon što su u prvom kolu nacionalnog prvenstva, na svom terenu  bodove prepustile ekipi Vrbas Medela 81:88.
U trećem kolu prvenstva Prve ženske lige Srbije, Šabac u utorak dočekuje Crvenu Zvezdu a Loznica u sredu gostuje Vrbasu.

Нема коментара:

Постави коментар