уторак, 15. јануар 2019.

BOŽIĆNI PAKETIĆI ZA NAJMLAĐE UČENIKE

U Banji Koviljači je u ponedeljak na Srpsku Novu godinu dodeljeno 150 božićnih paketića za učenike nižih razreda Osnovne škole "Vera Blagojević".


Akciju "Paketić za đake Banje" pokrenulo je nekoliko mladih humanih ljudi, bivših učenika ove škole, predvođenih veroučiteljom Draganom Jagodićem.
On je izrazio zadovoljstvo što su se akciji koja je spontano pokrenuta, pridružili poznati sportisti, treneri, uspešni privrednici, različitih generacija, koji su svoja prva znanja  sticali u  školi u Banji Koviljači.
Jagodić je naveo da akcija pored humanitarnog ima i edukativni značaj, kako bi deca koja su danas darivana u budućnosti i sama imala razvijenu svest o pomaganju drugih.
"Hoćemo da pokažemo da je život  dat na radost,  a da je prava životna radost darivati sebe drugome. Iz ovog primera videli smo da ne treba mnogo, potrebno je samo se pokrenuti, i onda sve dolazi samo od sebe. Moto ove akcije jeste da je život na radost i tako treba da bude", poručio je Jagodić.
Direktor škole Dragan Gavrić zahvalio se donatorima i organizatorima akcije, ističući da je to jedna u nizu humanitarnih delatnosti koje škola sprovodi.
On je rekao da je izuzetno zadovoljan radom i zalaganjem učenika kao i njihovih nastavnika.
Podsetio je da je predhodne godine sređeno školsko dvorište, ugrađen video nadzor, renoviran krov školske zgrade u Trbušnici.
"Nabavili smo dosta nastavnih sredstava, kako bi se deca udobnije i prijatnije osećala. Naši planovi su i u narednom periodu veliki ali i ostvarljivi, uz podršku roditelja i lokalne samouprave, koju imamo", naglasio je Gavrić.
Foto: sajt škole














Нема коментара:

Постави коментар