уторак, 13. август 2013.

Dan mladih centralno obeležen u Banji Koviljači



Međunarodni Dan mladih u Srbiji, centralno je u ponedeljak uveče obeležen  u  Banji Koviljači pod sloganom “Aktiviraj se”.
Svečanost je organizovalo Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa lokalnim omladinskim udruženjima iz  Mačvanskog okruga.
Priređeni su raznovrsni zabavni, sportski i obrazovni programi, mladih umetnika, sportista i omladinskih aktivista, koji su se odvijali na terasi Kur salona i banjskom parku.
 
Posebno zanimljivo za posetioce bilo je puštanje nebeskih balona – lampiona dobrih želja i performans sa fluorescentnim štapićima.
Održan je i rok koncert mladih neafirmisanih muzičkih sastava, a predstavili su se uspešni mladi umetnici i sportisti iz ovog kraja..
Događaju su se priključili i penzioneri, koji su svojim primerom ukazali na važnost međugeneracijske saradnje i podsticanja volonterizma među mladima. Tim povodom organizovan je zajednički slet mladih i starih učesnika manifestacije.
Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin, koji je otvorio svečanost, rekao je  da je cilj ovakvih skupova da se ukaže na značaj aktivizma mladih u svojim sredinama.
Borovčanin je ocenio  da je položaj mladih nešto bolji nego što je bio, ali da i dalje imaju teškoća da reše svoje probleme kaonezaposlenost, nemogućnost putovanja i slabiju ponudu za korišćenje slobodnog vremena u svojim sredinama.
„Ne znam da li danas mladi imaju previše razloga da slave, ali svakako imaju dovoljno razloga da se aktiviraju i grade Srbiju onako kako sami žele. Na njihovoj strani će i ubuduće biti Vlada Republike Srbije, koja će stvarati bolje uslove za mlade, pre svega kroz razvoj ekonomije, kao preduslova za razvoj i ostalih oblasti društva“, kazao je Borovčanin.


Нема коментара:

Постави коментар