петак, 19. јул 2013.

Vojnik spasao devojku iz Drine



Vojnik Goran Aleksić (39) iz Banje Koviljače, rizikujući svoj život, spasao je dvadesetogodišnju devojku, koja se davila na reci Drini.

 

Događaj se zbio juče popodne na kupalištu Branjevo kod Loznice, a samo zahvaljujući hrabrosti i prisebnosti ovog desetara, devojka je u poslednji čas izvučena iz vode.
Aleksić je danas izjavio za naš blog, da se nijednog trenutka nije dvoumio da uskoči u vodu, čim je čuo zapomaganje davljenice.
“Smatram da sam kao pripadnik Vojske dužan da pomognem svakom kome je pomoć potrebna. Kada sam ugledao devojku koja se davi, odmah sam krenuo prema njoj da joj pomognem”, kazao je Aleksić.
On je prvi put sa šestnaestogodišnjom ćerkom dosao na to kupalište, ne nameravajući da se kupa, zbog hladne vode.
Međutim,nevolja ga je naterala da iz obližnjeg restorana gde je sedeo sa prijateljima dotrči stotinak metara do vode, a zatim još stotinak da dopliva do devojke.
Prilikom spasavanja pomogli su mu još dvojica kupača, pa je Aleksić posle velike borbe sa brzom rekom i iz nekoliko pokušaja uspeo da izvuče devojku iz vode.
Aleksić je pripadnik Drugog nastavnog centra u Valjevo, koji trenutno obavlja dužnost čuvara u čuvarskog službi izdvojenog objekta Klupci kod Loznice.

Нема коментара:

Постави коментар