четвртак, 2. мај 2013.

Posećena izletišta u lozničkom kraju



U lozničkom kraju Međunarodni praznik rada - 1. maj,  nije organizovano obeležen, ali je lepo vreme omogućilo da ovdašnji turistički centri i izletišta budu prepuni gostiju iz ovog dela zapadne Srbije  i Republike Srpske.
Najveći broj izletnika  bio je kao i ranijih godina, od ranog jutra, pohrlio je  na planinu Gučevo i u Tršić, rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića.
    
Dobru posetu zabeležila je  i Banja Koviljača, gde su se žitelji Loznice i okolnih mesta odlučili za šetnu banjskim parkom, a posećen je bio i sportsko-rekreativni kompleks “Sunčana reka” u Gornjoj Koviljači.
Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača, tradicionalno na današnji dan,  prigodnim umetničkim programom na otvorenoj pozornici pored Kule, ozvaničila je početak turističke sezone.
U programu su učestvovali Lidija Vukičević, dramska umetnica iz Beograda,  folklorni ansambl „Karadžić“ iz Loznice i Kraljevske mažoretkinje iz Banje Koviljače.
Do početka devedesetih  godina prošlog veka, u organizaciji sindikata na planini Gučevo, održavani su tradicionalni prvomajski uranci uz različite zabavne i sportske programe.


Нема коментара:

Постави коментар