понедељак, 25. март 2013.

Kraljevske mažoretkinje nastupale u Makedoniji


Mažoretkinje iz Banje Koviljače nastupale su nedavno na dva karnevala u Makedoniji, čime su promovisale svoje mesto i čitav lozniccki kraj u toj bivšoj jugoslovenskoj republici.

Rukovodilac Udruženja „Kraljevske mažoretkinje – Dar Luks“ Daliborka Đurđević rekla je za naš blog, da su 16. i 17. marta učestvovale na karnevalima u Strumici i Prilepu.



„Najpre smo 16. marta imale zapažen nastup na 17. po redu Strumičkom karnevalu, među 300 karnevalskih grupa, kojem je prisustvovalo više hiljada ljudi. Sutradan smo učestovale na karnevalu u Prilepu, gde smo takođe naišli na dobar prijem publike“, kazala je Đurđevićeva.

Ona je istakla značaj gostovanja u Makedoniji, na promociji turističkih potencijala Banje Koviljače i Loznice.



Kraljevske mažoretkinje, osnovane su 2009. godine i do sada imale su više zapaženih nastupa u zemlji i inostranstvu.

Mažoretkinje, obučene u mažoret uniformu, „tehniciraju“ štapom i pom-ponima popularno zvanim pufne, uz pratnju orkestra ili nasnimljenu muziku.

Nisu vezane samo za karneval, već rade i nastupaju tokom cele godine, na sportskim, kulturnim i protokolarnim manifestacijama.

Daliborka Đurđević, uz podršku Gradske uprave, organizovala je predhodne dve godine, dva Kraljevska karnevala u Banji Koviljači, a planira organizovati i treći po redu u septembru ove godine.

Нема коментара:

Постави коментар